Manşet

Kamuoyu, katledilen müzisyen Onur Şener için adalet istiyor: Üç kamu görevlisi cinayet şüphesiyle tutuklu

0

Ankara‘nın Çankaya ilçesinde sahne aldığı mekanda ‘istek şarkı’ bahanesiyle darp edilerek katledilen müzisyen Onur Şener‘in ardından müzisyenler, muhalefet partileri ve halkın tepkileri sürüyor.

Sosyal medya gündeminin ilk sıralarında #OnurŞenerİçinAdalet etiketi var.

Cinayete ilişkin gözaltına alınan beş şüpheliden üçü ‘kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Tartışma çıkardıktan sonra Şener’i darp ederek öldürdüğü belirtilen tutuklular Ali Gündüz ve İlker Karakaş‘ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nda, Semih Soyalp‘in ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’de (TAİ) çalıştığı ortaya çıktı.

Çelik: Siyasi polemik üretmeye çalışıyorlar

Karakaş ve Soyalp’in suç kayıtları da bulunduğu iddiasıyla, kamu kurumlarına çalışıyor olmalarına da tepki yağdı. CHP sözcüsü Faik Öztrak, “Kimin torpili ile kamuda işe girdiler?” diye sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy cinayete ilişkin açıklamasında suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise, sorulan soru üzerine sürecin takipçisi olacaklarını söylerken, katil zanlılarının bürokrat kimliğine ilişkin,”İster özel sektör ister kamuda çalışsın… Hiç istemesek de bazı insanların maalesef bu tip canavarca işlere imza attıklarını görebiliyoruz. Bu acı karşısında bile siyasi polemik üretmeye çalışanların, bu acıyı ve cinayeti istismar etmekten başka hiçbir izahı yoktur” sözleriyle kamuoyu tepkisine ‘siyasi polemik’ nitelemesi yaptı.

Şener’i suçladılar

DHA‘nın aktardığına göre sanıklar ilk ifadelerinde “Şener’in kendilerine saldırdığını” iddia etti. Diğer iki sanık, İlker Karakaş’nın Şener’in kafasına bira bardağıyla vurduğuna dair ifade verdi.

Şener, aldığı darbelerle ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede de yaşamını yitirmişti. Dün Ankara’da toprağa verilen Şener’in cenazesine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı.

Sanatçılar ayakta

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası (Etkinlik-Sen) cinayeti protesto etmek için toplandı ve Şener için anma etkinliği düzenledi.

Sanatçı Haluk Levent, dün akşam İstanbul Kuruçeşme‘de verdiği konserin gelirinin, Şener’in kızının eğitim masrafları için harcanacağını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da, sanatçıların isteği üzerinegeliri  Onur Şener’in ailesine bağışlanmak üzere bir konser düzenleyeceklerini duyurdu.

Türkiye’nin en ünlü sanatçıları iki gündür Şener’in katledilmesine ilişkin duyduğu öfkeyi sosyal medya hesaplarından dile getiriyor:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.