Kültür-SanatManşet

Kalandar Soğuğu’na 10. Asya Pasifik Film Ödülleri’nden iki ödül

0

Türkiye’nin bu yılki Oscar adayı Kalandar Soğuğu 10. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde iki ödül birden kazanarak geceye damga vurdu.

42

Prömiyerini yaptığı Tokyo Film Festivali’nden ödüllerle dönmesinin ardından ülkemizde de ismini duyuran Kalandar Soğuğu, vizyona girmesinin ardından izleyiciler ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenilmişti. Ülkemizde düzenlenen festivallerden de ödüllerle dönen film, daha sonra Türkiye’nin Oscar adayı seçilmiş ve bu karar sinema yazarlarını ikiye bölmüştü.

Kalandar Soğuğu 10. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde En İyi Film Ödülünün Sahibi Oldu

Film, Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenen 10. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde hem En İyi Film hem de En İyi Sinematografi dallarında ödüller kazanarak geceye damga vurdu.

İlk uzun metrajı pek beğenilmeyen Mustafa Kara’nın yönettiği ve Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet’in rol aldığı Kalandar Soğuğu’nda, Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet, günlük ihtiyaçlarını temin ederken, diğer yandan dağlarda maden rezervi aramaktadır. Zamanla umutsuz bir çabaya dönüşen maden arama fikri Mehmet’in duyduğu bir haberle yerini yeni bir maceraya bırakır. Mehmet, Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine katılacaktır. Sıradan bir mücadele gibi görünen bu hikâyenin arka planında, doğa, insan ve hayvan ilişkisinin naif bir portresi çiziliyor. Film, 16 Eylül’de vizyona girmiş ve yalnızca 20.475 seyirciye ulaşabilmişti.

 

(Film Lovers)

You may also like

Comments

Comments are closed.