Hafta SonuKitapManşet

Kaiken – Jean-Christophe Grangé

0

Kurtlar İmparatorluğu ile Türkiye’ye, Leyleklerin Uçuşu ile İsrail’e, Taş Meclisi ile Sibirya’ya giden Jean-Christophe Grangé’ın yolu bu kez en uzak doğuya Japonya’ya kadar uzuyor.

Kitaba adını veren kaiken, Samuray sınıfından kadın ve erkeklerin kullandığı 20–25 santimlik geleneksel bir bıçak türü. Kadınlar evlenirken kendi kaikenini kocasının evine getirirler. Kimonolarının cebinde taşıdıkları kaikenleri, kadınlar savunma ve geleneksel intiharları olan seppuku için taşırlar.

Kaiken

Baş komiser Olive Passan, tutku düzeyinde Japon kültürüne ilgi duymaktadır. Hatta eşi de bir Japon olan ve kocasının evine kaikeni ile gelen Naoko’dur. Ancak Naoko, baskıcı Japon geleneklerinden kurtulmak için Fransa’ya gelmiştir.

On yıl boyunca iyi giden evlilikleri çocuklarına rağmen çıkmaza girmiştir ve komiser evden ayrılmıştır. Bu sırada yardımcısıyla birlikte hamilelerin karnını yararak, fetüsleri yakan bir caninin peşindedir. Ancak cinayetler Passan’ın evine kadar uzanır ve köpekleri parçalanarak çocuklarının uyuduğu odaya bırakılır. Ölümden son anda kurtulan Naoka, Japonya’nın bir zehir gibi peşinde dolaştığını anlar, Passan da gerçeklerle ve Japonya’yla yüzleşmesi gerektiğini.

Genel olarak Jean-Christophe Grangé’ın en iyi kitaplarından biri olarak kabul edilmese de, yazarın tutkunları ve aksiyon tarzı polisiyeyi sevenleri için iyi bir tercih olabilir.

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/kaiken-romaninin-konusu-nedir

3mehmet fırat pürselim

 

Mehmet Fırat Pürselim

,

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.