ManşetTürkiyeUncategorized

Kaftancıoğlu’na terör davası

0

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, altı yıl önceki bazı sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler  delil kabul edilerek açılan davada 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. İlk duruşma bu cuma.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu yargı kıskacında. Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 37. Ağır Ceza Mahekmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Kaftancıoğlu’nun Berkin Elvan’ın ölümü, Gezi Eylemleri, AKP’li bakanlara yönelik yolsuzluk operasyonu gibi toplumsal muhalefetin tepkisini çeken gelişmelerle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarına, 31 Mart İstanbul seçimi sonrasında soruşturma açılmıştı. Avukatlarının açıklamasına göre, delil olarak gösterilen sosyal medya paylaşımları arasında bilgisayar ortamında üretilmiş sahte tweetler de bulunuyor.

Söz konusu soruşturmayı “31 Mart Yerel Seçimleri’nde elde edilen başarı sonrası CHP’ye Canan Kaftancıoğlu üzerinden baskı ve sindirme operasyonu” olarak niteleyen CHP’nin Cuma günü İstanbul Adliyesi’nde toplanacağı belirtildi.

Ölüm tehditleri alıyor

Kaftancıoğlu ve ailesi ayrıca uzun süredir de bazı basın yayın organları ve sosyal medyadaki bazı hesapları tarafından sistematik  linç, tehdit ve hakaretlere maruz kalıyor. Kaftancıoğlu’nun kendisine yöneltilen ölüm tehditleri nedeniyle yaptığı suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.