ManşetKadınTürkiye

Kadınlar TBMM’ye seslendi: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

0

AKP hükümetinin İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilmek istemesine karşı aylardır ‘haklarımızdan vazgeçmiyoruz’ diyerek mücadele eden kadınlar, TBMM’nin açıldığı 1 Ekim Perşembe günü de sokaktaydı.

Kadınlar Ayvalık, İzmir, Mersin ve  İstanbul’da basın açıklamaları gerçekleştirdi ve meclise seslendi.

Mersin: Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz

Mersin Kadın Platformu‘nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’nden, sokaklardan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” yazılı bir pankart açtı.

İzmir: Yerli bir sözleşme kabul edilemez

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Kalabalık burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada “Sözleşmeye alternatif yerli bir sözleşme hazırlamak ve basına sızan bilgilere göre Erdoğan’ın ‘Biraz gündemden düşürün’ uyarısıyla meclisin açılması sonrasına bırakılan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme çalışmalarını takipteyiz” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul: Biz kadınlar takipteyiz

İstanbul’daki kadınların buluşma noktası ise Kadıköy’deki Eminönü İskelesi oldu. Eylemde kadınlar adına Sıla Akkuş ve Nupelda Çelik basın açıklaması okudu.

Açıklamada “Meclis açıldı ve biz kadınlar takipteyiz” denildi. İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açan hükümete “İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmayı aklınızdan bile geçirmeyin” uyarısında bulunularak,  sözleşmenin uygulanması çağrısında bulunuldu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.