ManşetTürkiye

Kadınlar, TBMM önünde ‘Barışa Bir Tülbent de Sen Bağla’ dedi

0
Filor Uluk, Yasemin Göksu ve İlkay Akkaya

Ankara’da ‘Barışa Bir Tülbent de Sen Bağla’ projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde ‘Barış Yolu’ oluşturdu.

Filor Uluk, Yasemin Göksu ve İlkay Akkaya

Filor Uluk, Yasemin Göksu ve İlkay Akkaya

Sanatçı İlkay Akkaya, Yasemin Göksu ve aktivist Filor Uluk’un çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, TBMM Dikmen Kapı önünde toplandı. Kadınlar ellerinde, “Barışa Bir Tülbent De Sen Bağla” projesi kapsamında Dünya’nın ve Türkiye’nin her yerinden barış mesajları yazılarak bir araya getirilen tülbentleri taşıdı.

Grup adına ortak açıklamayı yapan Yasemin Göksu, “Biz, yıllardır savaş içinde canımızın parçası olan evlatlarımızı, sevgililerimizi, eşlerimizi, sevdiklerimizi yitiren, savaşın fiziksel ve ruhsal travmalarını yaşayan ve kaybetmeye devam edenleriz. Seçtiğimiz siyasiler tarafından yasaklarla, haklardan eşitlenmek bir yana, içimize düşmanlık tohumları ekilip birbirimizi öldürmeye mahkum edildik.” şeklinde konuştu.

Anadolu coğrafyasının kardeş halkları ve dünya vatandaşları olarak kendi göbeklerinin kendilerinin kestiğini ifade eden Göksu, “Farklılıklarımız zenginliğimizdir diyerek kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Tüm hakları eşit; özgür insanlar olarak yaşama isteğimizi ortak bir zeminde buruşturup, savaşın ve nefretin yok eden dilini reddediyoruz.” dedi.

Göksu, silahların susmasını ve müzakere sürecinin yeniden başlamasını talep etti.

Açıklamanın ardından grup üyeleri birleştirdikleri tülbentlerle Meclis önünde ‘barış yolu’ oluşturdu. Bazı tülbentlere de Türkçe ve Kürtçe barış mesajları yazıldı. Eylem sırasında, ‘Kadınlar barış da ısrarcı’, ‘Kadınlar savaş istemiyor’ sloganları atıldı. Etkinliğin ardından ‘Barış zinciri’ oluşturup, Kızılay’a yürüyen grup, burada eylemlerini sonlandırdı.

 

Video: Seyr-i Sokak

(Cihan)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.