TürkiyeKadınManşet

Kadınlar Ferdane Kurt için ayakta: Polis 3 günde bir şüpheliyi neden yakalayamadı?

0
Ferdane Kurt

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi‘ndeki bir otelde bir süredir üç yaşındaki çocuğu ile kalan ve üç gün önce iple boğularak öldürülen Ferdane Kurt için eylem düzenledi.

Ferdane Kurt’un öldürüldüğü otelin önüne giden kadın aktivistler, “Polis 3 gündür bir şüpheli yakalamadı. Neden? Kadınlar bu ülkede öldürülünce mi polis, yargı işini ağırdan alıyor?” sorusunu sordu.

‘Sığınma evinde çalışamadığı için otele yerleşti’

Yapılan açıklamada “Kadınlar bu ülkede hala her gün öldürülüyor. Ferdane, sığınma evinde kalmak isteyen ancak orada çalışamayacağı ve çocuğuna bakamayacağı için otele yerleşip kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadındı. Erkek şiddetinden korunmaya çalışıyordu” denildi.

Polisin şüpheliyi hala yakalayamadığının hatırlatıldığı açıklamada “Boğaziçi’nde gencecik öğrenciler meşru haklarını kullanmak istediğinde onların evleri adresleri bulundu. Hepsi gözaltına alındı. O zaman polis işini çok hızlı yaptı, yargı işini çok hızlı yaptı. Neden üç gündür Ferdane’nin faili bulunamıyor?” tepkisi gösterildi.

Ferdane Kurt

Neler yaşandı?

Ferdane Kurt’un kaldığı odadan bir çocuğun ağlama seslerinin gelmesi üzerine gelen içeriye giren görevliler, odada annenin olmadığını görünce, diğer odaları aramaya başladı.

Bu sırada şüpheli Cemil V.’nin kaldığı odayı terkettiğini görerek şüphelenen görevliler, onun odasına girdiklerinde Ferdane Kurt’u hareketsiz, sırtüstü yatar vaziyette bularak polise haber verdi.

Polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi, kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının 3 yaşındaki oğlu ise yetiştirme yurdunda koruma altına alındı.

Cinayet şüphelisi olarak aranan 38 yaşındaki Cemil V.’nin de 3 aydır aynı otelde yaşadığı ve günü birlik işlerde çalıştığı öğrenildi. Ancak henüz olayla ilgili herhangi bir şüpheli yakalanmadı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.