KadınManşet

Kadınlar, erkek şiddetine karşı 5. kez meydanlarda

0

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar 12 Şubat Perşembe saat: 18:00’de “ 8 Mart’a Kadar Her Perşembe Alanlardayız” eylemi kapsamında beşinci kez Forum AVM köprü altında toplanarak havuzbaşına yürüyüşe geçtiler.

12

Erbaneler eşliğinde yürüyüşe başlayan kadınlar “Şiddetinizle barışmayacağız”, “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganlarını attılar.

“Emeğimiz hiçbir alanda görülmezkenaşkımız ne kadar “uyumlu””

Havuzbaşında toplanan kadınlardan basın metnini okuyan Kampus Cadıları’ndan Manolya Sayın “14 Şubat geliyor. Emeğimiz hiçbir alanda görülmezken, ev işleri, yemek, çamaşır, bulaşık, yaşlı ve çocukların bakımı gibi tüm işler karşılıksız olarak biz kadınlar tarafından yapılıyorken, aşkımız ne kadar “uyumlu”, ne kadar “anlayışlı” olduğumuzla, hayatımızı ne kadar feda ettiğimizle ölçülürken eşit bir sevgiden söz edilebilir mi?” dedi.

14

Ocak ayında gerçekleşen kadın cinayetlerine sıralayan Sayın “Telefona gelen bir mesaj, tayt giymek, ayrılmak istemek, etek boyu, ya da kapıyı geç açmak gibi gerekçeler erkeklerin kadınları öldürmesine yetiyor. Aynı gerekçeler, kadın düşmanı yasalarca da kabul ediliyor ve bu yasalar katil erkekler için tahrik indirimi uyguluyor. Devlet kadınların katledilmesine, katil erkeklere tahrik indirimi uygulayarak, kadın katliamlarının önüne geçecek kanunları yapmayarak destek veriyor.  Türkiye’nin her yerinde, her yaş, meslek ve statüden erkeklerin, kadınlara fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet uyguladığını yakınlarımızdan, kapı komşumuzdan, kendimizden biliyorken “sevgililer günü”nü olağan bir biçimde kutlayabilir miyiz?  Şiddetin gerekçesinin sevgi olduğunu kabul etmiyoruz.” dedi.

13

Basın metni okunduktan sonra kadınlar “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin jop. İnadına isyan, inadına özgürlük” sloganını atıp alkışlarla eylemi sonlandırdı.

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.