KadınManşet

Kadınlar Birlikte Güçlü’den Flormar işçilerine destek ziyareti

0

Kadınlar Birlikte Güçlü, direnişlerinin 226. gününde Flormar işçilerini ziyaret ederek erzak paketleri götürdü.

Kadınlar Birlikte Güçlü, 226 gündür Gebze Organize Sanayi’nde bulunan Flormar fabrikası önünde direnen işçileri ziyaret etti. Ziyarete HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Direnişin 226. gününde Flormar işçileriyleyiz…#FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir#KadınlarBirlikteGüçlü

Gepostet von Filiz Kerestecioğlu am Mittwoch, 26. Dezember 2018

Yoğun kar yağışına rağmen “Flormar direnişi dayanışmayla büyüyor” pankartıyla direniş alanına gelen kadınlar, sık sık “Flormar değil, direniş güzelleştirir”, “Flormar ürünlerine boykot” sloganları attı.

Kadınlar ayrıca, yanlarında getirdikleri erzak paketlerini Flormar işçilerine verdi.

“Flormar’da direniş kazanacak”

Ardından HDP’li Filiz Kerestecioğlu söz alarak Flormar işçilerinin büyük bir direniş sergilediğini belirterek  “Bizim elimizden gelen, sizin mücadelenizi Meclis’te duyurmaya çalışmaktır” dedi.

Kerestecioğlu sözlerinin devamında, “Kadın örgütleriyle birlikte geldik. Bu dayanışma olduğu sürece Türkiye’nin her yerinde işçiler hak ettiklerini alacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kadınlar “Flormar’da direniş kazanacak”,“Flormar’a sendika girecek” sloganları attılar ve ardından halay çektiler.

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün, 12 Aralık’ta fabrika önünde yaptığı çağrının ardından direnişin 222. Günü olan 22 Aralık’ta Türkiye’nin dört bir yanındaki Flormar mağazaları önünde eylemler düzenlenmişti.

.

(Sendika.org)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.