ManşetSpor

Kadın hakemden futbolcu Kerem Demirbay’a sahada ofsayt kuralı dersi

0

Bundesliga maçında Türkiye kökenli Alman milli takım oyuncusu Kerem Demirbay’a kadın başhakem Bibiana Steinhaus ofsayt kurallarını anlatmak zorunda kaldı. Bu durum üzerine Almanya’da ”Milli takım oyuncusu nasıl olur da ofsayt kuralını bilmez” şaşkınlığı yaşandı.

Erkek söyleminin ”Kadınlar ofsayttan anlamaz” klişesi bir kez daha yerle yeksan oldu. Bu kez Alman birinci futbol ligindeki (Bundesliga) Hoffenheim-Stuttgart maçında kadın başhakem Bibiana Steinhaus, Hoffenheim’ın Alman milli oyuncusu Kerem Demirbay’a (24) ofsayt dersi verdi. Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, olaya ”Milli takım oyuncusu nasıl olur da ofsayt kuralını bilmez” başlığıyla geniş yer ayırdı.

Pozisyon şöyle gelişti

Hoffenheim’ın 1-0 önde götürdüğü maçın uzatma dakikaları oynanırken Stuttgart korner kazandı. Kaleci Zieler de gol aramak için rakip ceza sahasına gitti. Kornerden gelen topu kesen Hoffenheim, Kerem Demirbay ile kontratağa kalktı. Kerem topla rakip yarı alanın ortasına kadar geldi. Bomboş kaleye vuracağı yerde topu sol taraftan atağa katılan takım arkadaşı Kramaric’in önüne yuvarladı. Bu sırada rakip takımdan sadece Ascacibar kendi kalesine daha yakındı. Kramaric, topu ağlara yolladı.

Hiç tereddüt etmeden ofsaytı çalan Steinhaus, Ascacibar’ı göstererek hakeme pozisyonun ofsayt olmadığını anlatmaya çalışan Kerem’e saha içinde ofsayt kuralını izah etti: “Pas verilen futbolcunun o anda kale ile arasında en az iki rakip futbolcu bulunmazsa ofsayttır.”

Maç sonrası gelen tepkiler üzerine Demirbay ofsayt kurallarını bilmediğini kabul etti.

 

(Sputnik)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.