Kültür-SanatManşet

Kadıköy Yeşil Ev’den Ermeni müzik grubu Shoghaken Ensemble geçti

0

Ermenistan’ın dünyaca ünlü otantik halk şarkıcısı Hasmik Harutyunyan ve müzik grubu Shoghaken Ensemble, İstanbul’da bir konser verdi.

Kadıköy YeşilEv’de gerçekleştirilen etkinliği Yüzleşme Platformu ve bir Alman kuruluşu DVV International birlikte düzenledi. Organizasyon adına bir konuşma yapan Ayşe Öktem, Ermeni soykırımının 100. yılında böyle bir etkinlik düzenlerken aslında herkesin kendi kişisel tarihleriyle de yüzleşmeleri gerektiğinin önemini vurguladı.

38

Ermenice ve büyük çoğunluğu Anadolu türkülerinden oluşan program bir ağıtla başladı ve potporiler biçiminde (iş şarkıları da denilen) horovellerle sürdü. Özellikle Muş, Bitlis, Van yöresine ilişkin türkülerin de söylendiği etkinlik kadim Ermeni kültürünün genel çehresini de kapsayarak zaman zaman izleyicilerin katılımıyla unutulmayacak bir geceye dönüştü.

1 saat sürmesi planlanan dinleti, hem izleyicilerin yoğun ilgisi hem de müzisyenlerin içten katkılarıyla iki saatlik geniş bir repertuvarın sunumu ile sonuçlandı. Konser sonrası sanatçıların etrafını saran izleyiciler, grubu gene görmek ve dinlemek istediklerini belirtirken, satışa sunulan cd’lerden edindi.

(Ortak Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.