TürkiyeKentManşet

Kadıköy Meydanı tasarımı için oylama başladı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) Kadıköy Meydanı’nın tasarımı için üç projenin oylamaya açıldığını duyurdu. İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar 17 Aralık tarihine kadar istanbulsenin.org sitesi üzerinden seçtikleri projeye oy verebilecek.

Kadıköy’ün yeni meydanını belirlemek ve tarihi, kültürel mirasını da korumak için başlatılan Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nda son üçe kalan ve halk oylamasına sunulan projeler ise şöyle:

15 numaralı proje

26 numaralı proje

53 sıra numaralı proje

Projeler nasıl belirlendi?

Yarışma için tasarlanan 53 projeyi aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediyesi Başkanı Şerdil Dara Odabaşı‘nın da olduğu jüri değerlendirdi. Yapılan değerlendirmenin ardından üç eşdeğer, beş mansiyon olmak üzere toplam sekiz proje seçildi. Eşdeğer üç proje ise şu an halk oylamasında.

Projelere buradan oy verebilirsiniz.

Taksim, Bakırköy ve Salacak oylamaları

Daha önce de Taksim, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyı bandı düzenlemeleri için 19 Ekim ile 13 Kasım tarihleri arasında yapılan ve 352 bin 784 kişinin katıldığı oylamalarda en beğenilen projeler seçilmişti.

Taksim Meydanı projesi için 209 bin 728 kişi oy verdi. 15, 16 ve 19 numaralı projeler arasında geçen mücadeleyi 86 bin 597 oyla 15 numaralı proje kazanmıştı.

Bakırköy’deki yarışmanın galibi 24 bin 782 oyla 12 numaralı proje olmuş, Salacak’ta ise  51 bin 405 oyla 42 numaralı proje seçilmişti.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.