TürkiyeManşet

Kadifekale’de polisin darp ettiği Mehmet Şerif Coşkun yaşamını yitirdi

0

İzmir Konak‘ta Kadifekale semtinde polisin darp etmesi sonucu kalp krizi geçiren 25 yaşındaki esnaf Mehmet Şerif Coşkun tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Coşkun, 13 Kasım’da Motosikletli Polis Timleri (Yunus) tarafından GBT kontrolü yapmak üzere durdurulmuş, arabasını park edip öyle gelmek istemesi üzerine polis tarafından darp edilmişti.

Bozyaka Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan gencin, polislerce darp edildikten sonra dört kez kalp krizi geçirdiği belirtiliyor. Coşkun’un ailesi polis şiddetine karşı suç duyurusunda bulundu.

‘Bize de şiddet uyguladılar’

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre yaşananlara ise Mahsun Öztekin tanık oldu. Mehmet Şerif Coşkun’un altı polis tarafından darp edildiğini söyleyen Öztekin olayı şu şekilde anlattı:

Arkadaşım Şerif 25 yaşında. Çocukluğundan beri Kadifekale’de yaşıyor. Ailesiyle birlikte bakkal işletiyor. Cuma günü dükkanındaydı. Arabayı park etmek için çıkmıştı. O esnada yunus polisler geldi ve GBT yapmak istediklerini söyledi. Şerif de ‘Arabayı park edeyim, yaparsınız’ dedi. 6 yunus polisi hiçbir şey yapmadığı halde Şerif’i araçtan indirip dövemeye başladı.

Yerde yatarken biber gazı sıkıp, tekmelediler. Olay esnasında kalabalık oluştu, bizler polislerin şiddetini durdurmaya çalıştık. Fakat bize de şiddet uyguladılar. Tüm bunları telefonuyla kameraya çeken arkadaşımın elinden telefonu alıp, görüntüleri sildiler. Daha sonra ben bir kaç dakikalık video çektim. Bunu da silmek istediler ama telefonumu vermedim.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.