Hafta SonuKitapManşet

Jeff Kinney – Saftrik Greg’in Günlüğü

0

Dünya üzerinde esen Saftrik Greg fırtınasını başlatan kitap olan Saftrik Greg’in Günlüğü, Jeff Kinney tarafından yazılan ve resimlenen bir kitap.

jeff-kinney

Ortaokula başlayan Greg’in bir öğrenim yılı boyunca başından geçenler eğlenceli bir dille ve çizimlerle de tatlandırılarak günlüğü üzerinden anlatılıyor. Çizimler oldukça basit ama tarzı sebebiyle çok eğlenceli.

Belirgin bir özelliği olmayan sıradan bir çocuk olan Greg, farklı olmak adına sınıfın soytarısı olmaya bile razıdır. Ama işler genellikle planladığı gibi gitmez. Pek taliplisi olmadığı halde okulun saymanı seçilemez, çocukları korkuttuğu için güvenlik kolundan atılır, okul gazetesinin çizgi roman bandında istediği popülerliği elde edemez, bu arada ezik bulduğu arkadaşı Rowley bile onu terk eder. Dediğim dedik annesi, pek anlaşamadığı babası, baş belası abisi Rodrick, ayak bağı kardeşi Manny ve biraz saf arkadaşı Rowley kitabın diğer kahramanları.

saftrik greg 2

2010 yılında aynı adla sinemaya da aktarılan kitaptan oldukça eğlenceli, kahkaha sesi yüksek bir film çıkmış. Ancak kitap ve filmin ufak tefek de olsa farklılıklar içermesi sebebiyle, her ikisinin ayrı ayrı tadına bakmak gerektiğini düşünenlerdenim.

saftirik-gregin-gunlugu

Dokuz yaşından itibaren tüm çocuklara ve çocuk kalanlara tavsiye edebileceğim kitabı okurken epeyce güldüğümü de söylemeliyim. Adı sebebiyle kitaba uzak duran ebeveynlere tavsiyem, önce kitabı siz okuyun, gülmezseniz çocuğunuza okutmayın.

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/saftirik-gregin-gunlugu-nasil-bir-kitap-serisidir

 

Nehir ve Fırat Pürselim

Mehmet-Fırat-ve-Nehir-Pürselim

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.