Japonya yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmayı hedefliyor

Fosil yakıtlara ve nükleer enerjiye bağımlılığı azaltmayı hedefleyen Japonya’dan, yenilenebilir enerjiye yönelik yeni bir adım geldi.

Bu kapsamda Japon hükümeti Salı günü yeni enerji planını onayladı.

Plana göre, 2030’a kadar Japonya’nın elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı yüzde 22 ila 24’e, fosil yakıtlar yüzde 56’ya, nükleer güç ise yüzde 20 ila 22 seviyesine getirilecek.

Güneş, rüzgar ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi desteklenecek, hidrojen kullanımı teşvik edilecek ve nükleer enerjiye bağımlılık bitirilecek.

Japonya’nın, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı konusunda ABD ile arasındaki anlaşmanın otomatik olarak yenilenmesinden önce orta ve uzun vadeli enerji politikası planında ilk kez plütonyum stokunu azaltmak için çalışacağı belirtildi.

Japonya’da 2011’de meydana gelen Fukuşima faciasından sonra güvenli enerjinin tercih edilmesi gerektiği görüşü savunuluyor.

 

(Power-technology)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hak savunucularından kent hayvanları için yarın AYM önüne çağrı

Hak savunucuları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokakta yaşayan hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nı esastan görüşme kararı alan AYM'nin önünde toplanacak.

Afrika: Zenginlerin yarattıkları iklim krizinin bedelini ödeme zamanı geldi

'Afrika, yok denecek kadar az karbon ayak izine rağmen iklim felaketlerinin ön cephesinde yer alırken, fosil yakıt endüstrisi rekor kârlar elde etmeye devam ediyor.'

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

[İklim Masası] Zenginlerin karbon ayak izi, tahminlerden çok daha yüksek

Zenginlerin karbon ayak izi, toplumun kalanı tarafından olduğundan çok daha düşük tahmin ediliyor. Eşitsizliğe dair farkındalığı artırmak en zenginlerin iklim politikalarına desteği artırabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR