Doğa MücadelesiManşetYerel

Jandarma, tarlalarını JES şirketinden korumak için direnen Mezeköy halkına saldırdı

0

AYDIN –Köşk ilçesine bağlı Mezeköy ve Uzundere mahallelerinde jeotermal kaynak araması yapan şirkete karşı nöbet tutan köylüler, jandarma tarafından darp edilerek gözaltına alındı. 

Şirketin jeotermal santral ve 18 kuyu için hukuksuzca sondaj çalışmalarına başlamasının ardından köylüler arazilerini korumak için çadır kurarak nöbet tutmaya başlamıştı.

Köylülerin tarım yaptığı verimli zeytinlikler ve tarım arazilerinden 19 parsel Nisan ayında acele kamulaştırılmıştı. Hem şirketin projesine verilen ‘ÇED Gerekli değil’ kararının iptali için açılan dava , hem de acele kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulmasına yönelik dava halen sürüyor.

Dava süreci devam etmesine rağmen projeye devam etmeye çalışan şirkete direnen köy halkı, bugün karşısında jandarmayı buldu.

Jandarma, iş makinelerinin araziye girmemesi için direnen köy halkını darp ederek gözaltına aldı. Jandarmanın saldırdığı grubun arasında köy halkından yaşlı kadınlar ve çocuklar da vardı.

ÇHD İzmir Şubesi, köylülere işkence ile gözaltı yapıldığını ve biri kanser hastası beş kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Nöbetteki köy halkının arasında bazı kişiler yaralandı ve fenalaştı.

İlk gözaltının sonrasında bölgeye toma geldi ve köylüler “Dağılmazsanız hepinizi alırız” denerek tehdit edildi.

Köy halkı ve gönüllülerin jandarma ve şirkete karşı direnişi sürüyor. Siyasi partiler, avukatlar ve aktivistler alana desteğe giderken jandarma da karşılarında durmaya devam ediyor.

Alana giden yolun giriş ve çıkışları kapatıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.