Doğa MücadelesiManşet

İztuzu Plajı’na gece baskını

0

Muğla’nın Ortaca ilçesinde caretta carettaların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na geçen yıl izinsiz giren ancak halkın direnişi üzerine geri çekilen DALÇEV A.Ş., önceki gece geç saatlerde (10 Mayıs 2016 Salı) kumsala baskın yaptı. Kira protokolü geçen yıl iptal edilmesine rağmen kumsala giren DALÇEV A.Ş yetkililerinin işletmecilere “Burayı boşaltın yoksa biz boşaltmasını biliriz” dediği belirtildi.

28

Diken’den Rıfat Doğan’ın özel haberine göre İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu avukatı Berna Babaoğlu, yaptığı açıklamada DALÇEV A.Ş. yetkilisi Ramazan Oruç, Ali İren, avukatları ve personellerinin yazarkasa ve eşyalarıyla dün gece saatlerinde İztuzu Plajı’nın Dalyanağzı tarafındaki 2 No’lu büfenin önüne geldiğini ve plajı teslim alacaklarını belirten bir kağıt gösterip hukuken hakları olduğunu belirttiklerini söyledi.

Babaoğlu, Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı’nın İztuzu’nun korunması ve günübirlik alanın işletilmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’yle protokol yaptığını belirterek DALÇEV A.Ş.nin bu alanda hiçbir hakkının olmadığını ifade etti.

Muğla Üniversitesi yetkilileri de kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını ve bu kişilerin haksız olarak plajda bulunduğu için yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.