Manşetİklim Krizi

İzmir’deki afette evleri ve iş yerleri zarar görenler sokak kısıtlamasından muaf olacak

0

İzmir Valiliği, İzmir’deki sel felaketinden etkilenenlerle ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamada kentteki afetin etkilerini ortadan kaldırma ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Valilik bu sebeple başta sigorta eksperleri olmak üzere tamirat-tadilat ve temizlik işlerinde çalışanların ve ev veya iş yerleri selde zarar gören vatandaşların koronavirüs salgını gerekçesiyle getirilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacağını aktardı.

İki kişi yaşamını yitirmişti

İzmir’de 2 Şubat gece yarısı başlayan yağış sebebiyle çok sayıda ilçede cadde ve sokaklar sular altında kalmıştı. Sekiz saat içinde metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düştüğü açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger vatandaşların evden çıkmaması için uyarıda bulundu. Köşger, kentte yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle Menderes ilçesinde iki kişinin yaşamını yitirdiğini söylemişti.

İki mahallede tahliye kararı

Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti‘nde ise doluluk oranı yüzde 100’e dayanmasıyla birlikte göletin aşamalı olarak boşaltılmasına karar verilmiş bölgedeki Yeniköy ve Küner mahallelerinin tahliye edilmesine karar verilmişti.

İklim krizi, bu tür aşırı doğa olaylarının sıklığını ve şiddetini artıyor. Normal koşullarda birkaç ayda yağması gereken yağmur bir anda yağarak büyük zarara yol açtığı gibi, yaşanan global kuraklığa çare de olmuyor; toprak suyu ememiyor, aşırı yağış yüzeyden akarak denize karışıyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.