Ulaşım

İzmir’de metroya bisikletle binme eylemi

0

İzmirli bisiklet tutkunları, İZBAN ve metroya bisikletle giremedikleri için eylem yaptı

Bisikletlerinin, tehlike oluşturulacağı söylenerek istasyon ve vagonlara sokulmasına izin verilmediğini belirten eylemciler, “Bisiklet parçalarının ayrı ayrı olsa bile alınmayacağını belirttiler. Yıl 2012, bugünlerde kimileri varsayımlara dayanarak çeşitli kehanetler sonucu dünyanın sonunun geldiğini söylüyor. Bu mantıkla, daha doğrusu mantıksızlıkla 21 Aralık’ta hiçbirimiz var olmayacağız. Bırakın da hepimiz ölmeden, bisikletlerimizle bütün veya parçalar halinde, kalan sayılı günlerimizde toplu ulaşımdan yararlanalım diyebiliriz ama bizler, bilimin ışığında ve medeniyetin gerektirdiği şekilde daha iyi ve çok çok uzun yıllar yaşanır bir dünyaya, en hızlı bisikletle gidileceğini biliyoruz.” dedi.

Gelişmiş ülke ve şehirlerde bisiklet kullanımının çok yaygın olduğunu vurgulayan bisiklet tutkunları, EXPO reklamında da propaganda malzemesi olarak kullanıldığını hatırlattı. Günlük hayatta bisiklet kullanımın arttırılması gerektiği belirten eylemciler, “Oysa çözüm çok basit. Doğası gereği ulaşımı en fazla kolaylaştıran araç olan bisikletin, diğer toplu taşıma araçlarıyla uyum içinde kullanımının sadece bir söz ve bir maddeyle düzeltilmesi, her gün işine, evine, okuluna, pazara bisikletle gitmek isteyen ve hafta sonları İzmir merkezden çeşitli ilçe ve yerleşim yerlerine tur düzenleyen yüzlerce bisikletli grup, dernek, topluluk ve gezgini, gerektiğinde gitmek istedikleri yerlere çok daha kolay ulaştıracaktır.” şeklinde konuştu.

Halkapınar Metro İstasyonu’nda seslerini duyurmaya çalışan bisiklet tutkunlarının çabası sonuçsuz kaldı. Bisikletliler, eylemlerinin ardından bisikletlerine binerek istasyondan olaysız şekilde ayrıldı.

(Haber Ekspres)

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.