GündemManşetTürkiye

İzmir’de bazı camilerde bu kez de ‘Yuh Yuh’ çalındı

0

İzmir’de cami hoparlörlerinden İtalyan halk şarkısı Bella Ciao‘nun ardından şimdi de sözleri Aşık Mahsuni Şerif’e ait, Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” şarkısı çalındı. Minarelerden iki gün üst üste şarkı çalınması üzerine müftülük merkezi ezan sistemine geçici olarak son verildiğini açıkladı.

İzmir Müftülüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.”

Selda Bağcan da tepki gösterdi

Parçanın cami hoparlöründen çalınmasına Bağcan da tepki gösterdi. Sanatçı,  “İzmir’de cami hoparlörlerinden benim şarkımı dinletmişler. Tamamen provokatif bir eylem. Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum” açıklamasını yaptı.

CHP’li Özdemir tutuklandı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, önceki gün cami hoparlörlerinden çalınan şarkı için “provokasyon” değerlendirmesini yapmışlardı. Yücel, konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise olayla ilgili CHP’yi hedef aldı. Konuyla ilgili olarak camilerden yapılan Bella Ciao yayınını sosyal medyada paylaşan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” gerekçesiyle tutuklandı. 
 
 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.