Manşetİfade ÖzgürlüğüTürkiye

İzmir camilerinden Çav Bella yayınını sosyal medyada paylaşan kişi tutuklandı

0

İzmir’de camilerde çalınan Çav Bella şarkısını paylaştığı için gözaltına alınan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanma gerekçesi olarak ise “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” gösterildi.

Özdemir, camilerin merkezi ses sitemine gizli bir şekilde girilerek minarelerden eş zamanlı olarak Çav Bella şarkısının açılması üzerine sosyal medyada olayın videosunu paylaşmıştı.

Paylaşımda “Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella çalındığı videoları gördük. İzmir İl Müftülüğü bu konu hakkında açıklama yapacak mı?” diye sormuştu.

 

Özdemir: Troller hedef gösterdi

Paylaşımları sebebiyle önce dün gözaltına alınan Özdemir, daha sonrasında tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan CHP’li Barış Yarkadaş, Özdemir ile görüştüğünü ve kendisine şu sözleri ilettiğini söyledi:

O görüntüler, çeşitli internet sitelerinde yayınlandı. Ben de görüntüleri o sitelerden tam iki saat sonra indirdim ve paylaştım. Paylaşımlarımda bir hakaret, küfür, aşağılama yok. Ben inançlı bir insanım. Bunu zaten yapmam. Ancak ne yazık ki benim paylaşımlarım sonrası bir grup trol önce beni hedef gösterdi. Ardından hesabımı ele geçirmeye çalıştılar. Sabaha kadar bununla uğraştım. Sabah saatlerinde ise emniyetten arandım ve ifadeye davet edildim. Avukatım Süleyman Karadağ ile polise geldik ve ifade verdik.

Yarkadaş: AKP’nin din istismarından başka sermayesi kalmadı

Yarkadaş, “Arkadaşımız Banu Özdemir’in tutuklanması, camilerin sistemine girip provokasyon yapanlar yerine, CHP’nin kumpasla hedefe oturtulduğunu gösteriyor. Tamamen hukuksuz olan bu karar, AKP’nin din istismarından başka bir sermayesinin kalmadığının da göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu. 

Diyanet İşleri’nden suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir’de bazı camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” çalınmasına ilişkin yaptığı açıklamada “kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.

Erbaş Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.