ManşetDoğa

İzmir Karaburun’da makilik alanda yangın

0

İzmir‘in Karaburun ilçesinde 13 Temmuz tarihinde makilik alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Çulluk mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle bölgedeki yazlık sitelere yaklaştı. Yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 3 arazöz ve bir su tankeriyle müdahale etti.

Rüzgarın da yön değiştirmesiyle yangın yaklaşık iki saatte kontrol altına alındı. Sonrasında ise ekipler soğutma çalışmalarına devam etti.

Erdoğan: Ne kadar alanın zarar gördüğü belli değil

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makilik alanda başlayan yangın nedeniyle ilçelerinin büyük bir tehlike yaşadığını belirtti.

Erdoğan “Ekipler, alevlerin yerleşim merkezine ulaşmaması için kepçelerle müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yangından zarar gören ev yok. Ne kadarlık bir alanın yangından zarar gördüğü ise önümüzdeki saatlerde belli olacak. Yangına müdahale eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.