DünyaManşet

İtalya’nın Sardunya Adası’nda yangın: Benzeri görülmemiş bir felaket

0

İtalya’nın Sardunya Adası‘nda meydan gelen yangın sebebiyle 10 bin hektarlık alanın alevler içinde kaldığı, yaklaşık bin 500 kişinin de adadan tahliye edildiği bildirildi.

Sardunya Valisi Christian Solinas yaşananlarla ilgili, “benzeri görülmemiş bir felaket” ifadesini kullanırken, birkaç evin kül olduğunu ve hayvanların hayatını kaybettiğini de sözlerine ekledi.

İtalya İtfaiye Departmanı’ndan açıklama

Yangına Afrika’dan gelen bir sıcak hava dalgasının neden olduğu kaydedilirken, İtalya İtfaiye Departmanı tarafından yangınla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Sardunya Adası’nın batı iç bölgesinde birkaç evin hasar gördüğü ve Sardunya’nın Montiferru bölgesi civarında 10 bin hektar arazinin alevlere teslim olduğu belirtildi.

Merkezi hükümete çağrı

Yangına itfaiye ekipleriyle birlikte İtalya Orman Teşkilatı, Sivil Savunma Departmanı ve gönüllüler yaklaşık 24 saat boyunca müdahale etti. Yaklaşık 7 bin 500 kişi, yedi özel uçak ve 13 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.

Sardunya Valisi Christian Solinas bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini kaydetti ve merkezi hükümete “hasarı onarmak ve etkilenen topluluklara yardımcı olmak için acil mali destek” çağrısında bulundu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.