DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

İtalya’da üç kentin atık sularında koronavirüs izleri bulundu

0
İtalya’da Milano ve Torino kentlerinin Aralık 2019’daki atık su örnekleri üzerinde yapılan bir araştırmada yeni tip koronavirüs izlerine rastlandı.

The Guardian‘ın aktardığına göre, İtalya’nın Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) tarafından yapılan araştırmada Ekim 2019 ve Şubat 2020 arasında 40 kanalizasyon suyu örneği ve Eylül 2018 Haziran 2019 arasındaki  24 su örneği karşılaştırıldı. 

Araştırma sonucunda Milano ve Torino kentlerindeki kanalizasyon sularında Aralık 2019’da koronavirüs izleri tespit edildi. Bolonya‘da da 29 Ocak tarihinden örneklerde virüse rastlandı. 

Bolonya’da da ocak ayında saptandı

ISS Çevre ve Sağlık Departmanı’ndan Giuseppina La Rossa konuya ilişkin, “İki laboratuvarda iki farklı teknikle yapılan araştırmaların sonuçları Milano ve Torino’da Aralık 2019’da, Bolonya’da Ocak 2020’de kanalizasyon sularında Sars-CoV-2 varlığını doğruluyor” dedi. La Rossa, aynı kentlerde ekim ve kasım aylarında alınan örneklerde ise sonuçların negatif çıktığını söyledi. 

İtalya’da ilk tespit edilen Covid-19 vakası Milano’yu çevreleyen Lombardiya bölgesinde, 20 Şubat’ta tespit edilmişti. Torino’da ise 22 Şubat’ta vaka tespit edilmişti.  Lombardiya, vaka sayıları azalsa da İtalya’da hâlâ günlük vaka sayılarının en yüksek olduğu bölge. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.