DünyaManşet

İtalya’da teleferik kazası: 14 kişi hayatını kaybetti

0

İtalya‘nın Piyemonte bölgesinde bulunan Verbania kentinde dün öğle saatlerinde Stresa-Mottarone teleferik hattındaki kabinin seyir halindeyken düşmesi sebebiyle 14 kişi yaşamını yitirdi.

Olay anında teleferik kabininde 15 kişinin bulunduğu, ağır yaralı beş yaşındaki çocuğun tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı

Basına yansıyan ilk olay yeri inceleme bilgilerine göre, teleferik hattındaki taşıyıcı kablonun kopması sonucu kabin 15-20 metre yükseklikten eğimli ormanlık araziye düştü. Kabinin 10 metre kadar yuvarlandığı ve iki ağaca çarparak durduğu açıklandı. Yetkililer, kabini taşıyan kablonun kopma nedenini araştırıyor.

İtalyan basını, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kaza bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhuriyet Savcısı Olimpia Bossi, tesisteki güvenlik tedbirlerine ilişkin incelemelerin sürdüğünü, soruşturma bitene kadar işletmeye el konulduğunu ifade etti. Bossi, kazanın nedenlerinin tespiti için teknik araştırmaların da yapılacağını ekledi.

Taziye mesajları yayımlandı

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, kazayla ilgili taziye mesajları yayımladı ve kazadan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.