DünyaKadınManşet

İtalya’da şiddet gören kadınlara ayda 400 Euro ‘özgürlük geliri’ verilecek

0
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle İtalya hükümeti, şiddeti önleme ve kadınlara destek amaçlı tedbirler açıkladı. Aile içinde şiddet gören ve ekonomik bağımsızlığı olmayan kadınlara ayda 400 euro destek sağlanması ve şiddet faillerine verilen asgari cezanın artırılması planlanıyor.

İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, “Aşk bu değil” adlı bilinçlendirme kampanyası için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadın cinayetlerinin toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.

BBC Türkçe‘den Övgü Pınar‘ın aktardığına göre, sorunla mücadele amaçlı tedbir paketinin gelecek hafta Bakanlar Kurulu’na geleceğini belirten Lamorgese, şiddeti önlemek için cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini vurguladı. 

Mali destek bir yıl sürecek

İtalya Fırsat Eşitliği ve Aile Bakanı Elena Bonetti de, ekonomik sıkıntı çeken şiddet mağduru kadınlara ayda 400 euro “özgürlük geliri” tahsis edileceğini açıkladı. Bonetti, şiddet gören kadınların ekonomik bağımsızlığa sahip olmamasının özgür bir yaşama ulaşmaları önündeki en büyük engellerden biri olduğunu vurguladı ve bu mali desteğin “şiddetten kurtulma aşamasındaki kadınlara, hayatlarını yeniden inşa edebilmeleri için” verileceğini belirtti.

İhtiyacı olan kadınlara 400 euro’luk “özgürlük gelirinin” 12 aya kadar sağlanması planlanıyor. Hükümet bu finansman için üç yıllığına 7 milyon Euro ödenek ayırdı.

İtalya’da resmi verilere göre bu yıl şimdiye kadar 109 kadın cinayeti kayıtlara geçti. Bu cinayetlerin 93’ü “aile ya da duygusal ilişki bağlamında” işlendi. 63 kadın partnerleri ya da eski partnerleri tarafından öldürüldü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.