Kategoriler: DünyaLGBTİ+Manşet

İsviçre’de halkın yüzde 64,1’i eşcinsel evliliklere ‘evet’ dedi

İsviçre‘de dün, eşcinsel evliliklerin yasallaşması ve partnerlerin çocuk sahibi olmalarının kanunlaşması için referandum yapıldı.

Referandumda seçmenlerin yüzde 64,1’i  ülkede eşcinsellere evlenme hakkı tanıyan yasal düzenlemeye “evet” dedi. Böylelikle, eşcinsel evlilikler ve eşcinsel çiftlerin kendileriyle akraba olmayan çocukları evlat edinmelerine ilişkin düzenleme kabul edilmiş oldu.

Seçmenlerin yüzde 35,9’u hayır dedi

İsviçre’de yaklaşık 5,5 milyon kayıtlı seçmenin 3 milyona yakını referandum için sandık başına gitti. Ülkenin nüfusu ise 8,6 milyon.

Eşcinsel evlilikler ve çiftlerin evlat edinmelerine izin verilmesi için seçmenlerin yüzde 64,1’i evet derken, yüzde 35,9’u ise hayır dedi.

İsviçre haber ajansı SDA-ATS‘ye konuşan “evet” kampanyası direktörü Olga Baranova, eşcinsellere evlenme hakkı tanıyan yasaya halkın verdiği desteğin boyutunun kendisi için bile şaşırtıcı olduğunu kaydetti.

Ülkede Evanjelistlerin de dahil olduğu sağ kesimler ise, çocukları olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle kampanya aleyhinde çalışmıştı.

Doğrudan demokrasi ile yönetilen ülkede önergeler, 50 bin imza toplanması halinde vatandaşlara sunuluyor. Ardından, referandumlarda onaylanırsa doğrudan yürürlüğe giriyor.