DünyaLGBTİ+Manşet

İsviçre, eşcinsel evliliklerin yasallaşması için pazar günü referanduma gidecek

0

İsviçre, eşcinsel evliliklerin yasallaşması ve partnerlerin çocuk sahibi olmalarının kanunlaşması için 26 Eylül pazar günü referanduma gidiyor.

Son anketlere göre, halkın çoğunluğunun eşcinsel evliliklere onay verdiği görülüyor.

Halkın en az yüzde 51’inin evet demesi gerek

Ülkede 2005’te yapılan referandumunun ardından 1 Ocak 2007’den beri eşcinsel çiftler için kayıtlı birlikteliklere izin veriliyor. Eşcinsel evliliklere izin veren mevzuatsa 2013’te tanıtılmış ve İsviçre Parlamentosu tarafından 18 Aralık 2020 tarihinde kabul edilmişti.

LGBTİ+ örgütlerinin aşırı sağcı politikacılara karşı başlattığı yoğun kampanyalar sonrası da, İsviçre Parlamentosu söz konusu mevzuatın kanunlaşıp kanunlaşmayacağına dair işlemleri hızlandırdı ve referandum kararı verdi. Pazar günü yapılacak referandumda söz konusu mevzuatın yasallaşması için halkın en az yüzde 51’nin “evet” demesi gerekiyor.

Halkın yüzde 63’ü eşcinsel evlilikleri onaylıyor

Ülkede geçtiğimiz yıllarda yapılan anketlerde halkın yüzde 80’inden fazlasının eşcinsel evlilikleri desteklediği sonucu çıksa da, bu oran 2021 yılında giderek düşmüştü.

Ancak, ülkenin SRG televizyonunun Gfs.Bern şirketine yaptırdığı son anketlere göre, şu anda halkın yüzde 63’ü eşcinsel evlilikleri onaylıyor.

8,5 milyon nüfuslu ülkede yüzde 35’lik bir kesim eşcinsel evliliklere karşı. Yüzde 2’lik bir kesimse kararsız.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.