Dünya

İşte Esed’in katili: Tommaso De Benedetti

0

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev’in Twitter hesabından gönderilen mesajlar, bütün dünyada, milyonlarca insanı şaşırttı. Mesajlarda şöyle deniyordu: “Rusya’nın Şam Büyükelçisi’ne göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad öldürüldü ya da yaralandı”, “Rus hükümeti Beşar Esad’ın yanında eşi ve iki kişiyle birlikte Lazkiye şehrinde öldürüldüğünü teyit etmiştir”

Dün akşam Twitter’ı sarsan söylenti, bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye’de çok hızlı bir şekilde RT edilerek çoğaldı. Fakat gerçek, bir saat sonra anlaşıldı. Vladimir Kolokoltsev’e ait olduğu öne sürülen Twitter hesabı “feyk”ti… Nitekim, Rusya hükümeti, söylentileri yalanlamak için resmi açıklamak yapmak zorunda kaldı. Rusya İçişleri Bakanlığı, Esed’in sağlığıyla ilgili tweetlerin gerçek olmadığı duyurdu. Bakanlık sözcüsü, söz konusu hesabın kendileriyle alakası olmadığını ifade etti. Şam’daki Rusya Büyükelçiliği ise konuyla ilgili yorum yapmadı.

Bakanlık’ın açıklamasından kısa bir süre sonra aynı hesaptan bir tweet daha atıldı. Tweette, “Bu hesap İtalyan gazeteci Tomasso de Benedetti’nin yarattığı bir sahte hesaptır” denildi. Benedetti’nin şakası, sosyal medya aracılığıyla, küresel bir şaka haline gelmişti. Böylece sosyal medyanın gücü, bir kere daha ispatlanmış oldu.

An itibariyle, Tommaso De Benedetti adına açılmış bir tane Twitter hesabı bulunuyor. Hesabın 5 tweeti, 55 followingi ve sadece 5 followerı (takipçisi) var. Bu hesabın da feyk olup olmadığını ise henüz bilinmiyor.

Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.