İstasyon: İstanbul Ansiklopedisi programları başlıyor

SALTın İstasyon: İstanbul Ansiklopedisi programları, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Erdem ile SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner’in söyleşisiyle 9 Şubat Cumartesi tarihinde saat 15.00 SALT Beyoğlu, Açık Sinema‘da başlıyor.

İki kurumun çalışmalarını Kasım 2018’de başlattığı İstanbul Ansiklopedisi Arşivi’ne odaklı söyleşide, Kadir Has’ın devraldığı, SALT’ın dijitalleştirme ve erişime açma süreçlerini üstlendiği yaklaşık 20 bin ögelik bu belge grubunun önemi konuşulacak.

Gerek ansiklopedinin basılı 11 cildini gerekse Reşad Ekrem Koçu’nun gelecek ciltler için hazırladığı kapsamlı malzemeyi çok yönlü bir çevrimiçi yazılım aracılığıyla bir araya getirmenin sağlayacağı yeni araştırma imkânları değerlendirilecek.

Ayrıca, İstasyon kapsamında, şehir tarihi üzerine çalışan akademisyen ve araştırmacılar eşliğinde düzenlenecek sunum, söyleşi ve atölyelere dair bilgi verilecek.

SALT Beyoğlu’nun giriş mekânı Forum’da kurulu olan İstasyon: İstanbul Ansiklopedisi, üç yıllık İstanbul Ansiklopedisi Arşivi projesinin bir uzantısı olarak gerçekleştirilmektedir. Koçu’nun şehre dair 30 yıllık benzersiz araştırması 16 Haziran’a dek çeşitli programlarla yorumlanırken dileyen katılımcılar mekânda yer alan çıktıları tarayarak basılı ciltlerdeki maddelerin künye oluşturma çalışmalarına katkı sunabilir.

.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR