ManşetUlaşım

İstanbul’daki akıllı bisikletler artıyor

0

Kadıköy-Kartal arasındaki 10 istasyonda 100 bisikletle geçen yıl mayıs ayında başlatılan Akıllı Bisiklet uygulaması ilgi gördü. Kiralanan bisiklet sayısı 50 bine ulaştı.Sırada Florya-Yeşilköy hattı, Avcılar sahil yolu ve Tarihi yarımada var.

Saati iki liradan bisiklet

İSPARK, Kadıköy-Kartal arasında kullanılan bisikletlerde yaz döneminde yaşanan yoğunluğa çözüm üretmek amacıyla kredi kartıyla kiralanabilen bisikletlerin abone kartla da kullanılabilmesi için çalışmalarını tamamladı. İstanbullular, artık kredi kartı ve abone kartla 1 saati 2 lira , 2 saati 3 lira, günlük 25 lira ücret ödeyerek, haftanın her günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında bisikletleri kullanabiliyor.

fft81_mf2014617

Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi, ilkbaharda yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki Florya-Yeşilköy arasındaki güzergahta da başlayacak. Projede, 100 bisikletle 5 istasyon bulunacak.Avcılar ve Büyükçekmece sahil yolunda da projenin hizmete açılması için planlama ve etüt çalışmaları devam ediyor.

Uygulama kapsamında hasar gören bisikletlerin tamir edilebildiği Bakım-Onarım Kademesi ile Müşteri Hizmetleri Noktası da bulunacak. Projenin, elektrik ve internet alt yapı çalışmaları başlatıldı.

Bir sene içinde Tarihi Yarımada’da

İSPARK, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Tarihi Yarımada’da da uygulanmak üzere Akıllı Bisiklet Projesi hazırladı. Proje, bir yıl içinde hayata geçecek. İlk etapta Sultanahmet, Topkapı Sarayı önü, Gülhane Parkı ve Eminönü olmak üzere 4 istasyonla hizmete başlayacak uygulama, bu güzergahta yayalaştırma projesi kapsamında genişletilecek.
Tarihi Yarımada’da belli noktaların araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte hattın Beyazıt, Vezneciler, Süleymaniye ve belirlenecek diğer alanlarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Uygulama, Zeytinburnu-Eminönü arasındaki 12 kilometrelik hatta da hayata geçirilecek. Zeytinburnu-Eminönü arasında, 10 istasyonla vatandaşlara hizmet verecek sistemde 100’ün üzerinde bisiklet olacak. Proje, Tarihi Yarımada’daki uygulama ile Eminönü istasyonunda birleşecek. Böylelikle güzergah ve ulaşılabilecek alan da uzatılacak.

(Radikal, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.