EkonomiManşetTürkiye

İstanbul’da suya yüzde 15,62 zam

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul‘un başkanlığında yapılan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi‘nin (İSKİ) 2. Olağanüstü Genel Kurulu‘nda İstanbul’da suya zam teklifi gündeme geldi.

İBB Meclisi’nde oy birliğiyle 15,62 zam yapılması kabul edildi.

Yüzde 39’luk zam teklifi revize edildi

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İstanbul’un alt yapısının nüfus artışına paralel olarak devam ettiğini, eski tesisatın yenilenmesi, akaryakıt ve ithal ekipman ile şehir dışındaki barajlardan alınan suyun maliyetinin artması gibi giderlerden dolayı suya yüzde 39’luk zam yapılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Bilmen de 2021 yılı su satış ve kullanılmış suları uzaklaştırma bedeli için teklif edilen yüzde 39’luk zammı kabul etmeyerek, verilen teklif yerine yüzde 15,62’lik revize teklif sundu.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İSKİ’nin teknik çalışmaları sonucunda yüzde 39’luk zam teklifinin belirlendiğini, bu oranın altındaki tekliflerin kurumu zarar uğratmak olduğunu savunsa da revize teklif oy birliğiyle kabul edildi ve suya 15,62 zam yapıldı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.