ManşetKültür-Sanat

İstanbul’da Michelin yıldızlı restoranlar belirlenecek

0

Fransız markası Michelin bünyesindeki restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi, İstanbul’daki restoranları değerlendirecek. Seçilen ilk restoranlar 11 Ekim’de açıklanacak.

Bağımsız müfettişler gizliliklerini koruyarak şehrin en iyi restoranlarını belirleyecek. Restoranların kalitesi şu beş kritere göre değerlendirilecek:

  • Ürünlerin kalitesi,
  • Pişirme tekniklerine hakimiyet,
  • Lezzetlerin uyumu,
  • Şefin mutfağındaki karakter,
  • Menüde müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık.

Sırada Türkiye’den başka şehirler de olabilir

Atatürk Kültür Merkezi‘ndeki basın toplantısında konuşan Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “İstanbul, tarihi, kültürü ve kültürler arası karakteriyle yüzyıllardır dünyanın gözlerini kamaştırıyor. Haliç‘ten Boğaz‘ın iki yakasına uzanan bu medeniyet köprüsü, kıtalar arası diyaloğu kolaylaştırırken, insanların yeni ve eski bilgi birikimlerini gelenek ve tariflerle buluşturuyor” dedi.

Gastronominin de kültürleri bir araya getiren önemli bir etken olduğunu vurgulayan Poullennec, İstanbul’un güzelliklerini överek şehirde bulunmaktan çok memnun olduğunu belirtti.

Poullennec, bir soru üzerine, nİstanbul dışındaki diğer şehirlerde de Michelin Yıldızı alacak restoranların belirlenmesinin mümkün olduğuunu ve bunların kademeli olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.