2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

İstanbul’da incelenen betonlardan gazete, tahta ve köpük çıkıyor

0

Maraş depreminde yaşanan büyük yıkımın sonrasında İstanbul’da yapı malzemesi ve zemin kontrolü yapan laboratuvarlara başvurular yüzde 90 oranında arttı. İncelenen bazı beton numunelerinde gazete kupürü, strafor köpük, tahta gibi malzemelere rastlandı.

Kadıköy’de inşaat faaliyetlerine devam edilen yapılar ve halen içinde yaşanan binalarla ilgili belediyeye yapılan yoğun başvurularda alınan numunelerin deprem risk tespitine yönelik incelemeleri gerçekleştiriliyor.

Kadıköy Belediyesi‘ne ait laboratuvarda, çoğunluğu eski binalardan alınan  numunelerde deniz kabuğu ve deniz taşı; bazı hatalı uygulamalar gerçekleştirilmiş yeni inşaatlara dair örneklerde ise gazete kupürü, strafor köpüğü, tahta gibi malzemeler bulundu.

Laboratuvar yetkilisi: Standartlara uygunluk söz konusu değil

Merkezdeki yetkililer, eski binaların yanı sıra yeni binalar için de başvuruların arttığını bildirdi.

Beton ve Zemin Laboratuvarı sorumlusu Menekşe Perdi, “Kat sayısına göre değişiklik gösterse de genelde yapıların bodrum ve giriş katlarından örnek alıyoruz. Yapılarında ciddi anlamda çatlak, betonda patlama görenler dilekçe ile müracaat ettiklerinde, yetkililer noktada inceleme gerçekleştiriliyorlar. Eski binalarda, standartlara uygunluk söz konusu değil” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.