KentManşetYerel

İstanbul’da ikinci ‘kent lokantası’ Bağcılar’da

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) öğrenci ve dar gelirlilerin ucuz, sağlıklı yemek yiyebilmesi için hayata geçirdiği Kent Lokantaları’nın ikincisi bugün Bağcılar’da açıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan kent lokantalarının ilki 17 Haziran’da öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı ve öğrenim gördüğü Çapa’da açılmıştı. 4 çeşit yemeğin 29 TL’den satışa sunulduğu lokantaya öğrenci, işçi ve emekliler yoğun ilgi gösteriyor.

İBB’den dar gelirliler için ucuz ve sağlıklı yemek verecek Kent Lokantaları

Kent Lokantaları’nın ikincisi de yine işçilerin yoğun olarak bulunduğu Bağcılar’da İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan İmamoğlu, sonbaharda lokantaların sayısını 10’a çıkartmayı hedeflediklerini söyledi:

“Öğrenci, işçi, emekçi dostlarımızın yoğunlukta olduğu alanlarda hizmet vermeye devam edeceğiz. ‘Ekonomi iyi yönetilmiyor bu hükümetin sorunu’ deyip kenara çekilenlerden olmadık, olamayız. Çapa’da açtığımız yerle bir buçuk ayda neredeyse 30 bin insanımıza hizmet etmiş durumdayız. 30 bin kez orada yemek yenmiş. Demek ki bu bir ihtiyaç. Burada da benzer şeyi yakalayacağımızı düşünüyoruz.”

İlk gününde İmamoğlu’ndan servis

Bağcılar’daki lokantanın ilk açılış gününde bizzat müşterilere servis yapan İmamoğlu, Kent Lokantaları’nın çevredeki diğer lokantaları batıracağı yönündeki eleştirilere de şöyle yanıt verdi.

“Burada bir çeşit çorba, bir çeşit yemek, bir çeşit makarna ve yanında meyvesi var. Bunun yanına şunu da ver bunu da ver yok. Böyle bir ortamın inanın müşterisi başkadır. Ya da buraya gelecek olan insanımız başkadır. Hiçbir esnafımızın da bereketine veya onların kazancına dönük bir sorun yaşatmazlar.”

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.