EkonomiManşetTürkiye

İstanbul’da halk ekmek büfelerinin açılması AKP ve MHP’nin oylarıyla yine reddedildi

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), halk ekmek büfelerinin sayısını arttırma girişimi ikinci kez Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları tarafından reddedildi. İBB Meclisi‘nde görüşülen belediyenin 142 yeni halk ekmek büfesi teklifini AKP ve MHP grupları hemen oylanmasını (teklif karar) kabul etmeyerek, komisyona havale etti. Ayrıca, iki grup yeni halk ekmek büfelerinin HDP’lilere verileceği imasında bulundu.

Teklif yine reddedildi

İBB Meclisi’nin 2020 Aralık ayı toplantısında gruplar adına yapılan konuşmaların ardından tekliflerin görüşülmesine geçildi. Bu arada söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, meclise 142 adet yeni halk ekmek büfesi açılmasıyla ilgili teklif sundu. Ayrıca, Balyalı teklifin ‘teklif karar’ olarak oynanmasını yani komisyona havale edilmeden oylanmasını istedi. Fakat, meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP grubu bu teklife karşı çıktı.

Daha önce de yeni halk ekmek büfelerinin açılmasıyla ilgili teklifi yine AKP ve MHP grubunun oylarıyla reddedilmişti.

Büfe kimlere verilecek?

AKP Grup sözcüsü Faruk Gökkuş, teklifin hukuk komisyonunda incelenmesini talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:

Biz bu teklifin ‘teklif karar’ olarak değil, komisyonlara havale edilmesi ve kimlere büfe verileceğinin hukuk komisyonunda incelenmesini teklif ediyoruz.”

Göksu, dün yaptığı konuşmada daha önce meclise sunulan teklifte yeni halk ekmek büfesi olmadığını iddia etti. AKP ve MHP grupları daha önce İBB Meclisi’ne yeni büfelerin listesinin sunulmasını istemişti.

CHP’nin meclise sunduğu teklif

CHP tarafından meclise sunulan, İstanbul’un çeşitli ilçelerine 142 adet yeni büfe kurulmasıyla ilgili verilen teklif ise şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne. Halk Ekmek büfelerinde yaşanan yoğun talebin karşılanması için yeni büfelerin açılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Ekteki listede adresleri bulunan 142 adet nokta için ihtiyaç sahipleri olan üçüncü kişiler tarafından çalıştırılmak üzere yeni Halk Ekmek büfe yerlerinin İstanbul Halk Ekmek A.Ş’ye tahsisi konusunda yetki verilmesi hususundaki teklifimizin gündeme alınarak ‘teklif karar’ olarak oylanmasını arz ederiz.”

Hukuk Komisyonu’na havale edilen teklifin komisyondan meclise ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.