EkonomiManşetTarım-Gıda

İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam kararı resmileşti

0

İstanbul‘da ekmek fiyatlarının 2 TL’den 2,5 TL’ye çıkması talebi, dün yapılan İstanbul Ticaret Odası‘nın (İTO) meclis toplantısında kabul edildi.

Bazı ilçelerde ekmek 1 Eylül tarihinden itibaren 2,5 TL’den satılmaya başlanmıştı.

Esnaf Odası’na bağlı fırıncıların beklediği resmi tarife değişikliğinin ise bugün çıkması bekleniyor.

Kilogram fiyatı 9,09 TL’den 10,87 TL’ye yükseldi

Sözcü‘de yer alan habere göre, İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, dünden itibaren İTO’ya bağlı tüm fırıncıların 230 gram ekmeği 2,5 TL’den satmaya başladığını kaydetti.

Demir dün yaptığı açıklamada, yeni tarifeyle birlikte ekmeğin kilogram fiyatının 9,09 TL’den 10,87 TL’ye yükseldiğini belirtti ve şunları söyledi:

Bu artık resmi fiyattır. İTO resmi tarifeyi basıp, fırınlara iletecektir ama bu pazartesiyi bulur. Fırıncı bugünden itibaren yeni tarifeden satışa başlayacak. Kilogramı 10,87 TL’yi geçmeyecek şekilde herhangi bir gramajdan satılıp, fiyatı ona göre belirlenebilir.”

Demir ayrıca, “İTO Meclisi’nde onanan bu kararı, İstanbul Valiliği ya da Ticaret Bakanlığı’nın iptal etme yetkisi her zaman var. Son kararı siyasi otorite verir, iptal edebilirler ancak böyle bir durumla karşılaşmamız beklenmiyor. Çünkü yetkililer de mevcut koşullarda maliyetlerin bizi ne kadar zorladığının farkında” diye de ekledi.

Hasan Demir, ağustostan beri zam talepleri olduğunu kaydedip, “O yüzden geciken bir tarife söz konusu. Maliyetlerdeki artış durdurulamıyor” ifadelerini de kullandı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.