EkolojiManşetYerel

İstanbul’da dere atıklar yüzünden turuncuya döndü

0
Fotoğraf: Ersan San/DHA

İstanbul‘da Başakşehir‘den başlayarak Avcılar‘a kadar uzanan ve çevresinde tarım arazilerinin bulunduğu dere, bırakılan atıklar nedeniyle turuncuya boyandı.

Hemen yanında tarım arazilerinin bulunduğu ve insanların hayvanlarını otlattığı dereye bırakılan atıklar, aynı zamanda çevrede pis kokuya da neden oluyor. Çevre sakinleri, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını bekliyor.

‘Şikayetlerimiz sonuçsuz kaldı’

Yeşilkent Mahallesinde yaşayan Ali Can, DHA’ya yaptığı açıklamada dereye bırakılan atıklarla ilgili şikayette bulunduklarını fakat çözüm bulamadıklarını söyledi.

Fotoğraf: Ersan San/DHA

Can, “Önüne gelen çöpünü, pisliğini atıyor. Geçen iki tane çocuk oynarken, düşüyordu. Annesi ve babası, belediyeye şikayet etti. Gelen giden kimse olmadı. Etraftaki nakliyeler gelip, pislik döküyor. Hafriyat kamyonları geliyor. Bu konuya kimse bir şey demiyor. Şikayette bulunduk ama bir çözüm bulamadık hala. Özellikle sinek çok oluyor, koku çok oluyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce Arnavutköy’de dere kırmızı akmıştı. Esenyurt’taki Haramidere de farklı günlerde mavi, kırmızı, sarı, yeşil ve siyah akmıştı. Yetkililer derelerden örnekler alırken geçen süreye rağmen henüz açıklama yapılmadı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.