ManşetSivil Toplum

İstanbul’da Alış&Değiş Partisi

0

İngiltere’de Futerra Sürdürülebilir İletişim Şirketi tarafından başlatılan swishing (Gönüllü Değiş Tokuş) etkinliği Alış&Değiş, REC Türkiye tarafından Türkiye’ye uyarlandı.

Haziran ayında REC Türkiye Ankara ofisi’nde yapılan ilk ‘Alış&Değiş’ etkinliğinin ikincisi 5 Ekim’de  Akatlar’da bulunan REC Türkiye İstanbul Ofisi‘inde gerçekleşecek.

Kıyafet değiş tokuşu üzerine kurulu olan etkinlikte katılımcılar kullanmadıkları kıyafet ve aksesuarları diğer katılımcılarınkiyle değiştiriyorlar.

Parasal değerlendirmenin yapılmadığı etkinliğin en büyük amacı sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları geliştirerek çevre duyarlılığını artırmak.

Alış- Değiş Partisine herkes dilediği kadar kıyafet, aksesuar ve ayakkabı iyi  durumda ve kaitede oldukları sürece getirebiliyor . Alış-Değiş kurallarına göre eşyalar, durumlarına göre renklerle kategorilere ayrılıyor.3 renk kategorisi mevcut. 10 puan değerindeki Pembe Etiket sokak modası, 20 puan değerindeki Sarı Etşket Vintage, 60 puan değerindeki Mavi Etiket ise tasarım kıyafetler için belirlenmiş durumda. Alış-Değiş partisi sırasında alış değiş yapılırken bu etiketler ederinde gerçekleşecek pazarlıklar.

Alış&Değişçiler, getirdikleri eşyalarla elde ettikleri puanları Alış&Değiş zamanı diledikleri gibi kullanabilecekler. Örneğin 6 parça pembe etiketli  eşyası olan kişi, Alış&Değiş sonunda 1 mavi etiketli/3 sarı etiketli ya da 6 farklı pembe etiketli eşya ile geri dönebilecek.

Etkinliği düzenleyen Rec Türkiye ofisi diğer alış-değiş kurallarını da şu şekilde özetlemiş.

1) Alış&Değiş başlamadan önce Alış&Değişçiler etrafı diledikleri gibi gezebilirler ancak sadece Alış&Değiş Zamanında eşyaları alabilirler.
2) Herkes en az bir parça eşya getirmelidir.
3) Alış&Değişe girecek giysilerin kapsamına hijyenik sebeplerden dolayı iç çamaşırı dahil değildir.
4) Alış&Değiş zamanından önce yarım saat kadar eşyaları karıştırıp gözden geçirmek için vaktiniz olacak.
5) Alış&Değiş zamanı bir anonsla başlayacaktır.
6) Alış&Değiş başlar başlamaz herkes dilediği eşyayı alabilir ancak öncesinde bir eşyanın üzerinde hak iddia edemez.
7) Bir eşyaya bir kişiden fazla talep olması durumunda eşya, kura ile sahibini bulur.

Alış Değiş partisi sonrasında kalan eşyaların bir hayır kurumuna bağışlanacağı etkinliğie giriş ücreti ise  20 tl olarak belirlenmiş. Etkinliğin facebook sayfasına buradan erişmek mümkün..

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.