SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İstanbul ve Ankara’da 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması

0
Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs salgınında artan vakalar üzerine daha önce uygulamada olan koronavirüs tedbirleri yeniden gündeme alınıyor. Vakaların çok fazla olduğu İstanbul ve Ankara’da 65 yaş ve üstü için sokağa çıkma kısıtlaması geldi.

İstanbul Valiliği, söz konusu yasağın 12 Kasım Perşembe gününden itibaren uygulanacağı bildirildi. Ankara’da ise yasak 10 Kasım itibarıyla başladı.

İki valilik tarafından yapılan açılamada, “’65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-­16.00 saatleri arasında, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarıya çıkabileceklerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına’ karar verilmiştir” denildi.

Yasaktan muaf tutulanlar

Açıklamalarda söz konusu yasaktan muaf olacak kişiler de belirlendi. Buna göre aşağıdaki mesleklerde görev yapanlar yasak kararından etkilenmeyecek:

Doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. olmak üzere kamu görevlileri, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlar ve meslek odaları başkanları.

Bu kişilerin durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, Oda veya birlik kimliğinden biriyle belgelemesi gerekecek.

Valilik açıklamasında kısıtlama kararına uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği duyuruldu.

 

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.