ManşetTürkiye

İstanbul Valiliği, Cihan Ekşioğlu’na koruma verildiğini doğruladı

0

İstanbul Valiliği, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yaptığı paylaşımlarda Cihan Ekşioğlu’na koruma ekibi verildiği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Yapılan açıklamada arşiv kayıtlarının incelendiği ve Ekşioğlu’nun 7 Kasım 2016 tarihinde koruma talebiyle valiliğe başvurduğu belirtildi. Ancak açıklamanın devamında Ekşioğlu’na yalnızca bir koruma verildiği ve Peker’in iddia ettiği gibi bir ekibin verilmediği belirtildi.

Valilik: Koruma süresi iki kez uzatıldı

Açıklamada korumanın 14 Aralık 2016 tarihinde verildiği, koruma kararının devamına ise 14 Şubat 2017 tarihli İl Koruma Komisyonu’nda kabul edildiği aktarıldı. 22 Şubat 2018 tarihinde biten süre ise Ekşicioğlu’nun itirazı üzerine devam ettirilmiş ancak 31 Ocak 2019 tarihli karar ile kaldırılmış.

Valilik, açıklamasının devamında “Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere; söz konusu haberlerde geçen ekiple koruma ve kendine koruma aracı tahsis edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

Sedat Peker’in Paramount Oteli ile ilgili iddialarının ardından otelin ilk sahiplerinden Atilla Uras’ın kızı Yasemin Uras, Cihan Ekşioğlu’nun tankla otele “çöktüğünü” iddia etmişti.

Bu açıklamanın ardından Ekşicioğlu’nun siyaset, yargı, emniyet mensupları ile yakın ilişkilerini gösteren fotoğraflar sosyal medyada çok fazla paylaşılmıştı.

Cihan Ekşioğlu ile ilgili paylaşım yapan Sedat Peker, “Sana o kadar çok değer veriyor ki herkese bir tane koruma polisi verirken sana ekip koruması verdi, korumalar için de RenaultSymbol ve tahsisli plaka verdi. (korumanın ekip olarak verilmesi çok olağan üstü bir durumdur) Gerçi senin patlayacağını anlayınca koruma kararını ve araç tahsisini 15 gün önce iptal etti. Yurt dışına kaçma diye de pasaportunu da iptal etti” ifadelerini kullanmıştı.

Cihan Ekşicioğlu kim?

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde 1979 yılında dünyaya gelen iş insanı Cihan Ekşioğlu, ekonomist ve araştırmacı olarak meslek hayatına atıldı.

EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Cihan Ekşioğlu, İstanbul Yapı, CEMD Defence, CEMD Technology, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC şirketlerinin sahibi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.