Hayvan HaklarıManşet

İstanbul Valiliği, belediyelere sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili talimat verdi

0

İstanbul Valiliği sokakta yaşayan hayvanların toplatılması yönünde talimat verdi. Valilik tarafından verilen talimatta 5199 nolu Hayvanları Koruma Kanunu gereğince sokakta yaşayan hayvanların rehabilitasyon merkezlerine götürülmesi istendi. Talimata göre bu hayvanlar kısırlaştırılarak tedavi edildikten sonra gözlemlenecek. Hayvanların sağlığına kavuştuğu tespit edildikten sonra ise alındıkları yerlere bırakılması istendi.

Ayrıca bakımevi olmayan belediyelerin gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmeleri talimatı da verildi.

Valilik talimatı Büyükşehir Belediyesi’ne, İlçe Kaymakamlıklarına, 39 ilçe belediyesine ve Tarım İlçe Müdürlüklerine gönderdi. Talimatta şu ifadelere yer verildi:

“Kanun, sokak hayvanlarının bulundukları yerlerden alınmasını, rehabilitasyon merkezlerine götürülmesini, kısırlaştırılarak tedavi edilmesini, tedavi sonrası bir süre gözlemlenmesi ve sağlıklarına kavuştukları tespit edildikten sonra yeniden alındıkları yere bırakılmasını gerektirmektedir. İlgili yazı, ilgili birimlerin bu kanunun gereğince işletilmesi talebini içermektedir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.