Haber HattıManşet

İstanbul Politikalar Merkezi’nde, “Çernobil ve Sağlık” paneli

0

Çernobil Aksiyon Haftası etkinlikleri kapsamındabugün (14 Nisan Salı) Karaköy’de bulunan İstanbul Politikalar Merkezi’nde “Çernobil ve Sağlık” paneli düzenleniyor. Panel, 18.00’de başlıyor.

3

2014 Ekim ayında Polonya’da gerçekleştirilen Avrupa Çernobil Ağı Aksiyon Haftasına Türkiye’den Yesil Düşünce Derneği ile ve Japonya’dan FOE’nin davet edilmesiyle Çernobil haftasında etkinlikler yapılması kararlaştırıldığı üzere Avrupa Çernobil Ağı’nın adı Dünya Çernobil Ağı olarak değiştirilmişti.

Moderasyonu ve organizasyonu Nükleersiz.org Proje Koordinatörü Pınar Demircan tarafından gerçekleştirilen panelde Fukuşima’nın gerçeklerini güncel durumunu anlatabilecek Japonya’dan nükleer karşıtı aktivist Toshiya Morita ile Beyaz Rusya’dan Çernobil nükleer felaketinden sonra özellikle tiroit kanseri konusunda çalışmalar yapan ve genel olarak radyasyonun insan sağlığına etkileri konusunda saygın bir uzman olan Prof. Dr. Danielova da katılıyor.

Panelde ayrıca Nükleer Savaşa Karşı Hekimler Birliği (IPPNW) Almanya Seksiyonu eski Başkanı ve geçen yıl yapılan Dünya kongresinde IPPNW Avrupa seksiyonlarından sorumlu başkan yardımcısı seçilen Dr.Angelika Claussen ile IPPNW üyesi Dr. Alper Oktem, Halk Sağlığı uzmanı ve Çernobil Nükleer santral kazasının Türkiye’ye etkisi kapsamında 2005 yılında Hopa’da kanser görülme sıklığı üzerinde çalışmalar yapan Prof. Dr. Kayıhan Pala da bildiri sunacak.

Detay bilginin facebook etkinlik sayfasından öğrenilebileceği panelin programı şu şekilde;

Dr. Larisa Danilova, Beyaz Rusya – Fukuşima ve Sağlık İlk Bulgular

Toshiya Morita, Gazeteci Yazar -Aktivist, Japonya – Düşük Doz Radyoaktivite ve Sağlık; Çernobil ve Fukuşima’nın Öğrettikleri

Dr. Angelika  Claussen, Almanya IPPNW Avrupa Başkanı – Çernobil’in  ve Türkiye ve Dogu Karadeniz’ de Saglığa Etkileri

Prof. Dr. Kayihan Pala, Türkiye – TAEK’in Türkiye  Çevresel  Radyoaktivite Atlasında Doğu Karadeniz

Dr. Alper Öktem, Almanya – Moderatör ve Japonca –İngilizce Çeviriler

Pınar Demircan, Yeşil Gazete Nükleer Haberleri Editörü, nukleersiz org Proje Koordinatörü, Türkiye

Dr. Ümit Şahin, İstanbul Politikalar Merkezi

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.