ManşetKent

İstanbul İl Afet Riski Azaltma Planı açıklandı: Dua ederek bekleyemeyiz

0

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), dün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 138 kurum ve kuruluşun, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, akademisyenlerin ve alanında uzmanların katkısıyla hazırlanan planda risk azaltma eylemleri; 4 amaç, 34 hedef, 454 eylem olarak tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kaymakam ve belediye başkanları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yetkililerinin bulunduğu toplantıda Yerlikaya, “Zaman su gibi akıp giderken oturup dua ederek afeti bekleyemeyiz” şeklinde konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu ise “Bu konuyu, sadece bir kurumun, kanunla belirlenmiş bir ilçe belediyesinin ya da büyükşehir belediyesinin, X,Y, Z grubunun çözebilmesi mümkün değil. Milletimizin aklına kentsel dönüşüm denince para kazanmak geliyor” dedi.

Plandaki dört ana hedef, ‘Şehri güvenli hale getirmek, afet risk yönetimini güçlendirmek, afetlerden etkilenmeyen bir ekonomi kurmak ve afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturmak’ olarak sıralandı.

İstanbul’un coğrafi, sosyo-ekonomik ve altyapısal durumunun detaylandırıldığı planda, kentin afet riskleri hesaplandı ve risk azaltmaya yönelik eylemler belirlendi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.