EkonomiManşetTarım-Gıda

İstanbul Halk Ekmek’e yüzde 33 zam geldi

0
halk-ekmek-zam İstanbul Halk Ekmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Halk Ekmek’e yüzde 33 zam yaptı. 75 kuruştan satılan normal ekmek fiyatı 1.00 TL’ye yükseldi.

Ekmeğe yapılan zamla beraber tam buğday ekmeği 3.40 TL’den 5.00 TL’ye, Organik Buğday Ekmeği 4.75 TL’den 6.00 TL’ye, Organik Buğday Unu 5.50 TL’den 7.00 TL’ye, Normal ve Kepekli Ekmek ücretleri ise 0.75 TL’den 1.00 TL’ye yükseldi.

‘Un fiyatları yüzde 85 arttı’

Yapılan yazılı açıklamada “İstanbul Halk Ekmek, normal ve kepekli ekmek ile ilgili fiyat düzenlemesini en son 2,5 yıl önce yapmıştı. 32 aydır başta un ve diğer maliyet giderlerinde meydana gelen artışı yansıtmadığı ekmeğin fiyatında artışına gitmek durumunda kaldı” denildi.

Açıklamada ayrıca “Ekmeğin ana ham maddesi olan un fiyatı, Şubat 2018 ile Eylül 2020 arasında yüzde 85 arttı. Ekmek maliyetindeki diğer önemli girdiler olan dağıtım, işçilik ve enerji maliyetlerine gelen zam nedeniyle fiyat artışı zorunlu hale geldi” ifadeleri kullanıldı.

‘Elektrik, doğal gaz ve işçi ücretleri arttı’

Diğer giderleri oluşturan elektrik, doğal gaz ve işçi ücretlerinde de artış yaşandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Son 32 ayda elektriğe yüzde 133, doğalgaza yüzde 91, işçi ücretlerinde de yüzde 50 artış meydana geldi. İstanbullulara sağlıklı ve ucuz ekmeği sürekli sunabilmek için fiyat düzenlemesi yapmak kaçınılmaz hale geldi.

 

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.