İstanbul Eczacı Odası’nın ilk kadın başkanı Şeker Pınar Özcan

65 yıllık İstanbul Eczacı Odası'na ilk kez kadın bir başkan seçildi. Şeker Pınar Özcan, odanın mevcut genel sekreteriydi.

İstanbul Eczacı Odası‘nın Seçimli Olağan Genel Kurulu hafta sonu  Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi‘nde yapıldı. Eczacı Şeker Pınar Özcan, 65 yıllık odanın ilk kadın başkanı oldu.

18-19 Eylül tarihlerinde yapılan seçimlerde İstanbul Eczacı Hareketi listesi ve Demokrat Çağdaş Eczacılar Grubu listesi yarıştı.

Mevcut genel sekreter Şeker Pınar Özcan’ın başkan adayı olduğu İstanbul Eczacı Hareketi listesi 1597 oy alarak seçimi kazandı. İmam Hüseyin Çelik‘in başkan adayı olduğu Demokrat Çağdaş Eczacılar Grubu listesi ise 347 oyda kaldı.

Özcan başkanlığındaki İstanbul Eczacılar Odasının yeni yönetimi ise şöyle:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Şeker Pınar Özcan, Zeki Salih Özcan, Fisun Tunalıoğlu, Murat Tülü, Nevhayal Kara, Nuri Hacıoğlu, Simla Dilara Sezgin
Denetleme Kurulu Üyeleri: Ersoy Yiğit, Gülsüm Hale Özcömert Coşkun, Zühtü Ulukapı
Onur Kurulu Üyeleri: Meriç Köksal Akkoç, Beyhan Akbulut, Cengiz Kolak, Esin Ercin, Mekin Doğa Halaçoğlu

Oda’nın yeni başkanı Şekar Pınar Özcan, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi‘nden 1997’de, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü‘nden 2017’de mezun oldu. 1998 yılından bu yana Bağcılar‘da eczacılık yapan Özcan, 2017 – 2019 döneminde İEO Yönetim Kurulu üyeliği ve 2019 – 2021 döneminde İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Odanın önceki dönem başkanlığını Eczacı Zafer Cenap Sarıalioğlu yürütüyordu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR