İklim KriziManşetYerel

İstanbul barajlarında doluluk yüzde 46.26’ya düştü

0
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı bugün (26 Ekim) itibariyle yüzde 46.26 olarak ölçüldü.

Geçtiğimiz nisanda yüzde 80’in üzerine kadar yükselen doluluk oranı, kurak geçen yaz nedeniyle tekrar düşmeye başlamıştı. Yapılan ölçümlere göre İstanbul barajlarında son bir hafta içindeki su kaybı, yaklaşık 10 milyon metre küp olarak ölçüldü.

Doluluk oranının yüzde 16.21’e kadar düştüğü Alibeyköy Barajı’nda daha önceden suyla dolu olan pek çok alan tamamen kurudu. Nisan’da yüzde 65.42 doluluk oranına sahip olan barajda, bugün bu oran yüzde 16.21’e kadar geriledi. Barajın toplam kapasitesi 34.14 milyon metre küp. Ancak bugün sadece 5.57 milyon metre küp su bulunuyor.

En dolusu Ömerli

İstanbul’un doluluk oranı en düşük barajı ise yüzde 3.32 ile Papuçdere Barajı.  Bu barajın yakınındaki Kazandere’deki doluluk oranı yüzde 10.61. Alibeyköy Barajı, yüzde 16.21 doluluk oranıyla, en fazla boş olan üçüncü baraj. İstanbul’un en dolu barajı ise doluluk oranı yüzde 73.23 olarak ölçülen Ömerli Barajı oldu.

İstanbul barajlarının durumunu buradan izleyebilirsiniz.

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.