ManşetTürkiye

İstanbul aşırı sıcakların ardından aşırı yağışın etkisi altında

0
Fotoğraf: Adem Koçak - Anadolu Ajansı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul’un yanı sıra birçok il için yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul dün aşırı sıcakları yaşarken bugün aşırı yağışların etkisi altında.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerle Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Isparta, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmininde bulunulmuştu. 

Fotoğraf: DHA

İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası’nda beklenen yağış sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. 

Gök gürültülü sağanak yağışa ek kuvvetli rüzgar da hakim olmaya başladı. 

Anadolu Yakası’nda Maltepe’de vatandaşlar seyir halindeyken araçlar yoğun yağış nedeniyle yollarda kaldı. Yollar göle döndü. Yağmur suları metro istasyonlarına da girdi. 

Fotoğraf: Lale Bildirici Büyükkarakaya – Anadolu Ajansı

Öte yandan birçok vatandaşın evini de yağmur suları bastı. Yağışların aralıklı ve yerel olarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, yağışların saat 06.00’dan itibaren etkisini arttırması ve 18.00’e kadar yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 17 il için sağanak ve dolu uyarısında bulunmuştu. 

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AFAD’dan sağanak yağış sırasında uyarı

Öte yandan AFAD tarafından vatandaşların telefonlarına aşırı yağış devam ederken 11.00 sularında şöyle bir uyarı mesajı gönderildi:

“İstanbul için kuvvetli yağışın devam etmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.