Dünya

İsrail’in nükleer fetvaları: İran’a hayır, Mısır’a evet

0

İran’ın nükleer faaliyetleri karşısında savaş ilanına varan sert açıklamalarda bulunan İsrail, Mısır’ın nükleer çalışmalarına yeşil ışık yaktı.
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bir ülkenin barışçıl amaçlarla nükleer enerji üretebileceğini, asıl tehlikenin nükleer silaha sahip olmak olduğunu söyledi. Ehud Barak, İsrail Ordu Radyosu’na verdiği demeçte, “Nükleer enerjiye sahip olmak sorun teşkil etmez. Nihayetinde dünyanın pek çok ülkesinde barışçıl amaçlı olarak nükleer enerji üretiliyor. Asıl sorun devletlerin nükleer silah üretmesidir” dedi.

Barak, bu açıklamasını, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Çin’e yaptığı ziyarette, Mısır ‘ın nükleer enerji dosyasını yeniden açacağını söylemesinin ardından yaptı.

“ Mısır ordusunun Sina’da yaptığı askeri operasyonları nasıl değerlendirdiğinin” sorulması üzerine Barak, “ Mısır ‘a bu konuda saygı duymak gerekiyor. Daha önce böyle operasyonlar yapılmamıştı. Bölgeye kuvvet sokmak istiyorlarsa soksunlar ancak operasyonun bitiminde askerleri geri çekmeleri gerekir” dedi.

Öte yandan, İsrail Hükümeti, Mısır ‘ın Sina’da düzenlediği askeri operasyonlar nedeniyle iki ülke arasındaki sınıra 300 metreden fazla yaklaşılmaması kararı aldı.

İsrail Ordu Radyosu’nca yapılan açıklamada, kararın ilkesel olarak kabul edildiği, nihai olarak onaylanmasının beklendiği ve İsrail vatandaşlarının bölgeye girmek istediklerinde yetkililerden izin almaları gerektiği bildirildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.