Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü: Eğirdir Gölü’ne lağım suyu karışmadı

0

Dün basında yer alan Eğirdir Gölü’nde lağım borusu patlaması haberlerinin ardından, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü‘nden konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Müdürlük, göle lağım suyunun karışmadığını savundu.

‘Herhangi bir kirlilik yok’

Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, göle lağım suyu karıştığı iddiası üzerine teknik personelin bölgede inceleme yaptığı ve bölgedeki terfi istasyonunda bulunan pompada oluşan arızanın belediye ekipleri tarafından 15-20 dakikada giderildiği kaydedildi.

Ayrıca, Atıksu Arıtma Tesisi‘ne ait iç izleme numunesinin analiz sonuçlarının Kentsel Atıksu Arıtma Yönetmeliği‘ne uygun olduğu vurgulandı.

Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ayda iki kez Eğirdir Gölü etrafından numune alınarak analizlerin yapıldığı kaydedilirken, şu ifadelere de yer verildi:

Bahse konu alanda su ile ilgili renk, koku gibi şikayetlere ilişkin İl Müdürlüğümüze Alo 181 ve CİMER üzerinden veya yazılı olarak herhangi bir şikayet bildirilmemiştir. Ayrıca 12/09/2021 tarihinde Altınkum Plajı’nda İl Müdürlüğümüzce yapılan denetimde göle doğrudan herhangi bir atık su deşarjının ve göl yüzeyini kaplayan herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edilmiştir.”

Ne olmuştu?

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Isparta merkez ve 81’den fazla yerleşim alanının öncelikle içme suyu olarak yararlandığı Eğirdir Gölü içine döşenmiş lağım borularından birinin patlaması sonucu oluşan kirliliği görüntülemiş ve “Bırakın içme suyu olarak kullanmayı, parmağınızı dahi suya sokmayın” ifadelerini kullanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.